Hvem er jeg:

Heisan. Her vil jeg prøve å fortelle litt om meg selv. Jeg er født tidlig i Oktober 1971.

Født og oppvokst i byen Ålesund, beliggende nordvest i Norge. For tiden bor jeg i Oslo, og regner med å holde til her nede i ganske mange år fremover. Jeg har bodd i Oslo siden høsten 1995 -og stortrives her. Jeg er også godt gift med Pia, har to døtre som heter Sara Louise og Sofie Emilie 

Jeg kan ellers nevne at jeg er en frisk og kjekk (eget utsagn) ung mann med mange jern i ilden. Jeg har skrevet litt om hva jeg jobber med lenger ned her, så jeg skal stort sett prøve å holde meg til privatlivet her oppe.

Jeg prøver selvfølgelig som de fleste andre i min aldersgruppe å få med meg alt som skjer, men lykkes ikke alltid med dette. Jeg må få nevne at jeg er veldig glad i musikk, og hører på veldig mye forskjellig.  Hovedsaklig innen sjangeren Rock +. Med dette mener jeg av den litt tyngre sorten. Jeg var i mine yngre dager AC/DC og Iron Maiden fan, og har ikke helt klart å legge fra meg de banda... Men jeg har vært innom mye forskjellig siden den gang. 

Enkelte lurer ofte på om jeg ikke får nok musikk i jobbsammenheng. Men der må jeg få si at det er stor forskjell på å skulle stå bak et miksebord hekta på adrenalin og gjøre en god jobb, fremfor det å kunne sitte ned i godstolen hjemme og slappe av til god musikk.

Av andre ting jeg driver med, så kan jeg nevne at jeg er meget glad i å sykle. Det har gått litt opp og ned med aktiviteten de siste åra, men jeg prøver å få tatt meg en tur i ny og ne. Jeg kan for tiden observeres syklende til og fra jobb på en liten BMX (blant lysfolk også kjent som DMX..sic) Jeg har funnet ut at det er en alle tiders bysykkel - den går ikke altfor fort, og det er ikke så langt ned til gaten når jeg faller...

 

 

Jobben min:

Jeg vil her fortelle litt om hva jeg arbeider med til daglig, og hvorfor jeg driver med dette.

Fra og med 1. Oktober 2007 jobber jeg som prosjektleder på installasjon hos Scandec Systemer. Dette virker som en spennende jobb, og det er uten tvil mye å lære fremover. Jeg kommer der til å ha ansvar for å installere større og mindre prosjekter av forskjellig karakter innenfor fellesnevneren lydanlegg. titt gjerne innom på websidene her: www,scandecsystemer.no Vi har temmelig mange bra og spennende produkter!

 Den 1. September -05 begynte jeg som Teknisk sjef på Rockefeller og jobbet her frem til 1. Oktober 2007. Dette var en jobb jeg  trivdes godt i. Jeg hadde der ansvar for lyd og lys på Rockefeller, John Dee og Sentrum scene. Og det var en omfattende og lærerik stilling dom inbefattet så som booking av teknikere, kvalitetssikring av utstyr og produksjoner, vedlikehold etc. Jeg er og meget glad for å ha fått vært med på både Rockefellers 20 års jubileum, overtagelse av Sentrum scene og ikke minst John Dees 10-års jubileum. Alle disse til tider krevende oppgaver.

I tiden mellom Lyd-Systemer og Rockefeller var jeg frilans lydtekniker  med de gleder det fører med seg. Frem til da har jeg jobbet fast med forskjellige ting. Fra 1 August 2002 og frem til 10. september 2003 jobbet jeg som selger hos Lyd-Systemer AS. Jeg hadde en trivelig tid der, og fikk vært med på en god del lærerike aktiviteter. Jeg hadde i tillegg til mye annet ansvaret for prosjektering, salg og installasjon av Rockefellers nye lydanlegg.

Mye av tiden før jeg begynte hos Lyd-Systemer, arbeidet jeg som lydsjef ved utestedet Smuget i Oslo. Jeg hadde arbeidet som frilans lydtekniker der siden April 1996, så jeg meldte meg på når jobben som lydsjef ble utlyst. Først var det et vikariat for Kåre Lystad, som skulle ut i siviltjeneste fra September 1998 til Februar 2000. Jeg overtok stillingen fast i Juni 2000 da Kåre trakk seg tilbake og flyttet til Ålesund. På Smuget var jeg ansvarlig for den daglige driften av husets tre livescener med alle de oppgaver dette medførte. Jeg var også ansvarlig for planleggingen og utføringen av det lyd- og lystekniske under ombyggingen av Storm P til teaterscene.

Jeg stortrives som lydtekniker. Og jeg føler at jeg behersker faget godt. Jeg har ingen utdannelse bak meg innen lydteknikk, men føler ikke dette som noe større problem i det daglige. Yrket er veldig avhengig av at jeg som lydmann er musikalsk. Det vil ikke nødvendigvis bety at en må kunne spille et instrument, men man må kunne høre forskjeller på ting i lydbildet. Og også ha en viss forståelse for hvordan musikerne vil at det skal "låte"

Min karriere som lydmann begynte da jeg fikk forespørsel fra en kamerat av meg om jeg ikke kunne begynne som lydmann i Tensingkoret der han spilte trommer. Dette var høsten 1987, og jeg hadde aldri sett et miksebord før - langt mindre forstått hva som skulle til for å formidle musikk. Det ble mange artige og nye opplevelser i tiden som fulgte. 

Interessen for lyd og musikk utviklet seg etter hvert, og jeg kom i kontakt med Kjell Ove Valderhaug i Ålesund Lyd. Jeg begynte å arbeide hos ham høsten 1991, og hadde en hyggelig og lærerik periode der. 

Jeg jobbet for Hellbillies store deler av 1993 og 1994 og lærte mye om turnelivets gleder og sorger denne tiden. Etter ett års pause for skolegang 1994-1995, flyttet jeg til Oslo i August 1995. Gikk rundt meg selv litt i begynnelsen, men ble ansatt hos Eurotek lyd og lys samme høst. Etter å ha jobbet der i omtrent 6 måneder, sluttet jeg og fikk tilbud om å begynne på Smuget. Resten er historie...